Ännu en närgången varg i Malung

Den varg som avlivades efter att ha varit närgången mot en promenerande kvinna inne i Malung verkar ha haft sällskap av ytterligare en artfrände. Nya observationer har gjorts rapporterar Dalarnas Tidning och även denna gång är det inne i samhället.

På måndagskvällen sköts den varg som misstänktes ha följt efter en kvinna med hund. Att en varg hade förföljt kvinnan är klart men att det var just den vargen som sköts verkade det råda vissa tvivel kring då man trodde sig vara säker på att det fakstiskt rörde sig om fler vargar med överdrivet intresse för tätbebyggda områden.

Och misstanken verkade vara korrekt då det morgonen därefter, på tisdagen gjordes en ny vargobservation inne i samhället.

 

Vargen observerades två gånger

– Det gjordes två observationer av varg vid Bilprovningen på tisdagen. Det är bara några hundra meter från den plats där vargen avlivades på måndagskvällen, vid gamla skidstugan precis utanför Orrskogen, berättar Mats Larsson, vice ordförande i Malungs jaktvårdskrets, för Dalarnas Tidningar.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se