Åtta döda efter vargattack i sibirisk snöstorm

Wasa Tidning hade den 12 december 1896 en artikel införd om en vinterresa genom Sibirien som slutade med åtta personers död.

Enligt Wasa Tidning hade en godsägare från Sibirien gett sig ut att resa med ett sällskap bestående av fru och barn, kammarjungfru samt fem beväpnade pager. Resan skedde till häst och vagn.

Efter en tid överraskades sällskapet av en snöstorm varpå vagnen till sist körde fast i en snödriva. Plötsligt var det vargar kring vagnen och de resande såg ingen annan råd än att släppa loss hästarna för att ta uppmärksamheten från sällskapet. Det fungerade ett tag men snart var vargarna tillbaka och en blodig strid uppstod.

I tumultet slogs godsägaren medvetslös. Han väcktes av en grupp ryska kolonister som hört skottlossningen och skyndat till undsättning. Men det var redan för sent. Endast godsägaren hade klarat sig och kunde berätta vad som hänt. Åtta personer inklusive kvinnorna och barnet omkom.

 

 

Fotnot: De röda rutorna skapas av söktjänsten i tidningsarkivet efter lyckad sökning på ordet ”varg”.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se