Barn ska lära sig leva med vargen i Dalarna!

Barn i årskurs tre till fem i södra Dalarna får i skolan lära sig att få ”proportion” på de problem som orsakas av varg i hemtrakten, rapporterar Dala-Demokraten.

Genom ett erbjudande om ett bildföredrag och en barnbok från Naturskyddsföreningen ska barnen få en mer ”nyanserad diskussion kring vargen”.

Erbjudandet har gått ut till barn i kommunerna Avesta, Hedemora, Säter, Ludvika och Smedjebacken och hittills har 12 000 skolbarn i både Dalarna och Gävleborg fått ta del av projektet som pågått under flera år.

Bakom projektet står Naturskyddsföreningen som genom en privat donation kan erbjuda barnen en gratis lektion om vargen och vad man bör ha för syn på den.

Föredraget hålls av Pär Johansson som är biologilärare, naturfotograf och även vargspårare.

– Både Pär Johansson och boken har fått beröm, säger Lillian Lundin Stöt, Naturskyddsföreningen i Dalarnas länskonsulent, till Dala-Demokraten.

På Vargfakta är vi för ”en mer nyanserad diskussion kring vargen” och skulle därför gärna vilja veta vem den private donatorn är och hur skolmaterialet ser ut. Om någon av våra läsare har information om detta är ni välkomna att skicka bilder och tips till info@vargfakta.se

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se