Boskapsvaktande hund dödad av varg i Utah, USA

Den 50 kilo tunga Pyrenéerhunden som skulle vakta boskapen utgjorde inget hinder vid en vargattack, enligt Larry Lewis vid Jordbruksdepartementet i Utah. Ytterligare en vakthund fick skador vid attacken och var försvunnen under en period.

En boskapsvaktande pyrenéerhund dödades under den gångna veckan av vargar. Det meddelade Larry Lewis vid Utah Department of Agriculture. Angreppet skedde vid Chalk Creek-regionen öster om Coalville, ett område i Utah nära gränsen mot Wyoming.

Uppenbarligen var inte den nästan 50 kilo tunga hunden någon match för vargen som i samma attack sårade även en andra hund. Den senare lyckades dock fly och dök upp först dagar senare med omfattande bitskador.

Även vargen verkar ha skadats. En bonde såg den ge sig av från platsen haltande. Alla försök att fånga in den har misslyckats.

Vargarna har den senaste tiden ökat på ett sätt man inte sett sedan 1930-talet i Utah. US Department of Agriculture har trappers anställda som rycker in vid attacker från rovdjur. Tidigare har deras uppgift omfattat coyote, puma och björn, men nu har man alltså fått addera varg till listan över lokala plågoris.

 

Läs originalartikeln.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se