Byråd ansöker om omedelbar skyddsjakt, Gävleborgs Län

En ansökan om skyddsjakt på minst fyra vargar har skickats till Länsstyrelsen i Gävleborg. Avsändaren är Åmots Byråd.

Normalt är att djurägare, privatpersoner eller olika organisationer ansöker om skyddsjakt på varg. Efter ett stort antal vargobservationer i Åmot, Ockelbo kommun träder Byrådet fram och kräver omedelbar handling från Länsstyrelsen.

Radio P4 Gävleborg rapporterar: ”Rådet menar att det finns en rädsla för att attacker ska ske mot barn, hundar och husdjur. Dessutom menar man att vargen kommit mycket nära människorna i byn.”

– Den [vargsituationen reds anm] har varit intensiv den sista tiden. Vi har inte möjlighet att röra oss så lätt som vi skulle vilja, i synnerhet inte de som har småbarn med sig när de är ute. De tycker att det här är bedrövligt, säger Håkan Mellström som författat ansökan till Radio P4 Gävelborg.

Som vi skrev om häromdagen finns det långt fler vargar inom länet än de 30 man kommit överens om i Viltförvaltningsdelegationen. Skyddsjakt på fyra vargar skulle på inget vis äventyra denna miniminivå.

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6106614

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se