Dagbarn fick stanna inne efter vargobservation, Finland

dagisbarn fick stanna inne efter vargobservation finland

Mellan Åbo och Helsingfors observerades en varg invid ett daghem vid niotiden på morgonen. Barnen hölls inomhus under resten av dagen.

På den finska sydspetsen mellan Åbo och Helsingfors observerades en varg strax intill en förskola. Observationen gjordes vid niotiden på tisdagsmorgonen. Barnen fick leka inomhus under hela dagen rapporterar finsk media.

– Jag skall försöka få någon att ta sig dit för att se hur vargen har rört sig, om den har sökt eller slagit något byte eller om den bara har råkat stryka förbi, säger Henrik Rehn, en av Tenala jaktvårdsförenings rovdjurskontaktpersoner, till Västra Nyland.

Enligt inrapporterade observationer har en varg rörts sig i området. Senaste rapporten innan denna var från i söndags. Överlag blev observationerna enligt tidningen mera frekventa under fjolåret, särskilt mot slutet av året.

 

Källa: http://hbl.fi/nyheter/2014-01-22/557736/vargspar-i-raseborg-barn-fick-inte-ga-ut
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se