Djurpark vill inte vara med på utsättning av valpar

Djurparken Orsa Grönklitt tänker inte ställa upp på att flytta vargvalpar till frilevande fosterföräldrar i naturen. Djurparken har under det gångna året deltagit i projektet som rör flytt av vargvalpar.

Trots att man alltså deltagit i projektet kommer Orsa Grönklitt inte att medverka till utsättning av några valpar från djurparken. Ingen direkt förfrågan har ännu kommit från aktuell myndighet rapporterar Jakt och Jägare.

– Vi kan inte tänka oss att ställa upp eftersom det saknas tillräcklig forskning bakom försöken i djurpark, säger djurparkschefen Pernilla Thalin till tidningen Jakt och Jägare.

Att då utföra det i naturen innan försöken med att sätta ut valpar i djurparkernas lyor är klarlagt känns väldigt märkligt och inte rätt mot naturen, anser hon.

– Det är även en väldigt kontroversiell fråga att sätta ut djurparksdjur, och då framförallt rovdjur, i naturen. Det gör att vi valt att inte delta, tillägger Pernilla Thalin.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se