Död varg hittad i sjö

Ett par förbipasserande såg en död varg flyta i vattnet i den lilla sjön Stora Rötjärn i närheten av Hällefors. Polisen kontaktades som i sin tur vände sig till miljöåklagaren.

Ett par skogsvandrare noterade den döda vargen flytandes i Stora Rötjärn i norra Örebro Län vid gränsen mot Värmland. Polis kontaktades efter upptäckten och de i sin tur kontaktade miljöåklagaren.

Några yttre skador på vargen kunde inte konstateras efter att den undersökts. En bit från den plats där vargen hittades fann teknikerna en slaktplats för älg som även den undersöks av tekniker för att se om något gift placerats ut på platsen.

– Vi undersöker om den skulle kunna ha används som lockningsplats för att smitta eller förgifta vargen med någonting, berättar Lotta Lindblad, polisens inre befäl, för Nerikes Allehanda

Det inre befälet poängterar dock att vargen trots allt kan ha dött av naturliga orsaker som exempelvis drunkning, att den helt enkelt gått genom isen.

– Det är mycket arbete som vi lägger ner kring det här nu. Vargkroppen är beslagtagen och skickad till statens veterinäranstalt i Uppsala för obduktion. Först på måndag kommer de att kunna ta tag i saken, säger Lotta Lindblad till Nerikes Allehanda.

 

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se