Drever vargdödad och uppäten, Årjäng

drever vargödad årjäng

Vargen eller vargarna runt Årjäng har skördat ett nytt offer. Tvååriga drevertiken Bella dödades under onsdagen av varg i Lennartsfors.

Något vargrevir är inte konstaterat i området kring Årjäng enligt officiella källor. Att det finns en eller flera vargar och att de riktat in sig mot hundar står nu mer eller mindre klart efter att en femte hund dödats i området.

Drevertiken Bella angreps under pågående jakt på rådjur uppger ägarna Per-Olof Olsson och hustrun Katarina Solvang för tidningen Jakt & Jägare. Per-Olof hittade först gps-halsbandet när han givit sig av för att leta upp tiken som försvunnit ur gps:ens räckvidd. Det var ren tur att han hittade blodrester på marken och att han senare kunde hitta resterna av den uppätna tiken säger han till tidningen.

Känslorna inför det inträffade är mycket upprörda och familjen som har flera hundar undrar nu hur fortsättningen skall bli för dem i det att de har jakt och skogsvistelse som sitt största intresse.

Drevertiken dödades cirka 15 kilometer från den plats där en strävhårig tax dödades i söndags.

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/det-lamnade-vargarna-av-bella

Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se