En junselevarg redan skjuten

Flyttvargens partner har redan skjutits. Varghanen sköts från helikopter strax efter att Naturvårdsverket meddelat sitt beslut.

Varghannen i trakterna av Junsele sköts kort efter att Naturvårdsverket meddelat att vargparet skulle avlivas. Varghonan, också kallad flyttvargen efter alla flyttförsök, smet dock undan.

– Vargarna lokaliserades från marken och sedan gick helikoptern upp. Tiken är väldigt rädd för helikoptrar, så hon smet in i tätningar. Men hannen kom vi åt från omkring 15 meters höjd med hagel, berättar Gunnar Ledström, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Västernorrland till tidningen Jakt & Jägare.

Att varghonan är rädd för helikoptrar eller åtminstone förknippar det med ofrivillig förflyttningar och sövning är inte direkt en vågad teori. Jaktledaren är dock säker på att spårsnön kommer att ge dem flera tillfällen ganska snart.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/flyttvargens-partner-redan-skjuten

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se