En varg mindre i Skultuna, Västmanland

Skyddsjakten på de två alfadjuren i Skultunareviret har pågått en längre tid utan framgång. I Söndags morse sköt ett vuxet djur i norra delarna av länet.

Bristen på ordentlig spårsnö under skyddsjakten har inneburit stora svårigheter för de jägare som utsetts av länsstyrelsen. Trots att man vid flera tillfällen använt helikopter har man inte lyckats lokalisera de båda alfadjuren i reviret.

Därför har man på senare tid lagt upp jakten lite annorlunda med regelrätta pass på 10-12 olika platser där jägare het enkelt väntar på att en varg eventuellt passerar. Det var precis vad som hände i söndags morse då en varg sköts.

Enligt Pierre Ahlgren, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Västmanland går det inte i nuläget att säga om det är ett alfadjur eller inte utan det är först efter analys hos SVA dit vargen nu skickats.

Skyddsjakten fortsätter till det att ytterligare en varg skjutits meddelar Västamanlands Läns Tidningar.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se