Ervallavargen skjuten, Örebro Län

Skyddsjakten efter en varg i området kring Ervalla i Örebro är avslutad efter att en stor hanvarg skjutits. Jaktledaren bedömer att det är den fårdödande vargen som skjutits.

Skyddsjakten på den fårdödande vargen kring Ervalla förlängdes då den första tilldelade perioden inte räckte till. I onsdags sköts dock en stor varghanne efter att man hittat färska spår i området som var så pass bar att de gick att följa.

De utsedda jägarna kunde så påbörja spårningsarbetet genom att ringa vargen. gick att följa.morse sköts en stor varghanne

– Vi ringade och så gick två man efter vargen och senare bara en. Till slut kom vargen fram så en passkytt kunde skjuta den på 120 meters håll. Det var ett perfekt skott så varghannen slog ihop i steget och var död, berättar Jan Gustavsson.

Jaktledaren, Jan Gustavsson uppger att vargen var riktigt stor, större än den tik som Gustavsson tidigare skjutit vid en licensjakt. Tiken vägde 40 kilo uppger han för tidningen Jakt & Jägare.

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/ervallavargen-falld.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se