Expressens läsare vill inte ha varg i Sverige

Expressens läsare är emot återinförande av varg. Åtminstone om man får tro tidningens läsaromröstning som genomfördes online i veckan.

I slutet av förra veckan presenterade Jägarnas Riksförbund från de 11 berörda varglänen, ett manifest mot varg. Det ledde till en artikel i Expressen som publicerades i nätupplagan den 8 januari.

Förutom ett referat av JRFs debattinlägg intervjuades också Mikael Karlsson från Naturskyddsföreningen i artikeln.

 

Omröstning online säger nej till varg

Vid sidan av artikeln gavs möjlighet att rösta om varg i Sverige. Frågan som ställdes var ”Ska vargen få finnas i Sverige?”. Den kunde bara besvaras med ja eller nej och läsarna tilläts bara rösta en gång var.

Efter att 9 881 av Expressens läsare röstat (tor 12 januari 2012, kl 18.09) visar resultatet hittills att en majoritet av deltagarna är mot återinförandet av varg i Sverige.

59% har röstat nej medan endast 41% säger sig vara för frilevande varg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När Vargfakta kontrollerade resultatet den 12 januari kl 18.09 hade 9881 personer röstat. För att undvika ”valfusk” har Expressen lagt in en funktion som bara tillåter en röst per dator.

 

Läs artikeln och se röstresultat på Expressen.se

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se