Extra pengar till import av ryssvargar

Regeringen skjuter till ytterligare 420 000 kronor till svensk vargförvaltning. Pengarna skall täcka extrakostnader som uppkommer vid arbetet med att flytta vargar från Ryssland till Sverige.

SVT Värmlandsnytt rapporterar att regeringen givit Naturvårdsverket 420 000 kronor som skall täcka merkostnader i samband med vargflyttar från djurparker i Ryssland till djurparker i Sverige för senare utplacering i de svenska markerna. Naturvårdsverket har tänkt att valparna skall användas som avelsdjur i djurparkernas regi. Avkommorna skall sedan ut till frilevande vargar med vargvalpar i lämplig ålder.

Tidigare i år rapporterades om att Naturvårdsverket hämtat fyra vargvalpar de köpt från Ryssland. Dessa förvaras nu på Skånes Djurpark.

– Vi på Naturvårdsverket hoppas kunna utveckla samarbetet mellan Sverige, Finland och Ryssland, i hur vi ska förvalta våra vargstammar med hänsyn till varandra, säger Helene Lindahl-Vik på Naturvårdsverket till Värmlandsnytt.

Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/nya-pengar-till-vargimport
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se