Familjefar friad efter att ha offrat barnen till vargar

En familjefar som offrat sina fyra barn vid en vargattack friades vid den efterföljande rättegången i Moskva. Det meddelade Dagens Nyheter den 18 maj 1877.

Skriverierna var många långa och synnerligen upprörda efter att en familjefar rapporterades ha offrat sina fyra barn till vargar under en attack av desamma på den Ryska landsbygden.

Enligt domstolshandlingarna ska mannen i sällskap med sin fru och fyra barn ha varit på slädfärd längs floden Pruth då plötsligt en vargflock angrep. Mannen drev på hästarna så gott han kunde, men vargarna tog in på släden och var snart hotande nära.

Mannen ska då i panik  slängt ut ett av barnen från släden. Det makabra offret stoppade tillfälligt attacken men vargarna var snart i fatt igen. Det fick mannen att upprepa handlingen ytterligare tre gånger. Alla fyra barnen dödades av vargarna.

Mannen och hans fru kom till sist till en by där hustrun i fullständig förtvivlan angav mannen.

Domstolen i Moskva fann dock efter överläggningar att ”om han ej beslutat sig för den rysvärda uppoffringen, skulle förlorat icke blott sina barns, utan äfven sin hustrus och sitt eget lif”. Mannen frikändes därför helt från anklagelserna.

 

Läs originalartikeln i Dagens Nyheter (PDF).

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se