Finsk stövare dödad av varg

Stövare dödad av varg

En finsk stövare dödades av varg under pågående harjakt i Vuolijoki, Pyhännän i Finland under tisdagen. Hundägaren hörde kampen men hann inte fram till platsen innan stövaren dödats.

En 4,5-årig Finsk stövare ute på sök dödades av varg i Vuolijoki under tisdagsförmiddagen. Hundägaren Tommi Mulari följde hundens sök via sin gps då han plötsligt hörde att slagsmål utbröt. När Tommi kom till platsen hittade han hunden död och illa tilltygad i ett dike. Stövarens gps-halsband hade lossnat under kampen.

Rovdjursansvarig vid regionens jaktvårdsförening åkte till platsen och besiktigade angreppet. Han fann där spår efter varg och säger till tidningen Kainuun Sanomat att det inte råder något tvivel om att det är varg som dödat stövaren.

Vidare uppmanas också till försiktighet med hundar lösa i skogen nu då den telefontjänst som tidigare fanns med uppgifter om vargars position inte fungerar för tillfället.

 

Källa: http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/susijoukko-raateli-ajokoiran-vuolijoella/
Foto: Privat bild av Finsk stövare dödad av varg 2012
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se