Finska barn kräver skolskjuts efter vargobservationer

vargnärvaro ger finska barn skolskjuts

Ständiga vargobservationer har lett till krav om skolskjuts för barnen runt Soidinvaaralla. Att barnen skall gå från skolan i mörkret är inget föräldrarna önskar.

I södra Finland har barn erbjudits skolskjuts efter att varg visat sig där de vanligtvis går till skolan. Detta har fått föräldrar i Soidinvaaralla att reagera efter att flera vargobservationer gjorts. Föräldrarna har kontaktat kommunen och krävt att deras barns säkerhet skall garanteras genom att de skjutsas till skolan.

De vargar som observerats har haft radiosändare på sig men den information som ges ut till allmänheten är bristfällig därför att positionen anges som en ruta om 10 * 10 kilometer och dessutom täcks stora delar av området av sjöar vilket Jarno Kemppainen, förälder påpekar för lokalpressen.

Därför kräver han med flera föräldrar att barnen skall skjutsas till skolan.

– Det går ju bra i södra Finland, så varför skulle det inte gå bra här, frågar Kemppainen retorisk.

 

Källa: http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194842352243/artikkeli/soidinvaaralle+vaaditaan+susien+takia+koulukuljetuksia.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se