Fler vargattacker – fem får döda i Fagersta

två får vargdödade i markaryd

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om ytterligare ett vargangrepp mot får. Utanför Fagersta i Västanland dödades fem får under torsdagen.

Vargangreppen duggar tätt i de Mellansvenska länen nu på senhösten. På kort tid har fler än fem vargangrepp skett med många får dödade och skadade. Under torsdagen upptäcktes att varg varit inne i en hage utanför Fagersta i Bråfors.

Upptäckten gjordes när plötsligt flera får dök upp vid boningshuset, alltså långt utanför hagen. En bekant till ägaren, som själv var på konferensresa, ringdes in för att kontrollera vad som skett. Väl på plats kunde hon konstatera att grindtrådarna sprängts och när hon gick längre in i hagen upptäckte hon de döda fåren.

Som brukligt vid vargangrepp är det djur kvar som ännu inte dött. Enligt ägaren, Erik Brate blev synen av halvdöda får lite för mycket för kvinnan som inspekterade hagen.

– Hon skrek rakt ut, hon tyckte det var så otäckt, berättar Erik Brate för tidningen.

Vargen hade tagit sig igenom ett fyrtrådigt rovdjursstängsel för att komma åt fåren.

Lyssna gärna på hela inslaget genom att följa källhänvisningen nedan.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/fem-far-vargdodade-i-fagersta
Foto: Arkiv/Privat

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se