Flicka avkastad från häst skrämd av varg, Finland

En 10-årig flicka rapporteras ha blivit avkastad från sin häst när den skrämdes av två vargar. Flickan lyckades fly från platsen skriver den finska tidningen Iltalehti.fi.

UPPDATERAD 12.11.06 Tidningen Laitalan Sanomat skriver idag en dementi där en 26-årig kvinna intervjuas kring händelsen som hon säger är direkt felaktig – det var hundar, förvisso med halsband men absolut inga vargar.

UPPDATERAD 12.11.12 Iltalehti.fi följer upp historien med ytterligare ett uttalande från Jalonen. Hon menar att det var varg och inte hund. Se i slutet av artikeln för mer information och länk.

I fredags skall en 10-årig flicka ha blivit avkastad från sin häst sedan hon träffat på två vargar i skogen utanför Eura cirka 5 mil norr om Helsingfors.

Kari Jalonen berättar för tidningen att flickan, innan hästen skenade från platsen hade sett två vuxna vargar och att båda var försedda med halsband (radiopejl reds. anm). Flickan kastades av en bit från där hon mötte vargarna som tycks ha försvunnit åt ett annat håll.

Tilti Nurminen, förälder och boende i kommunen har en förklaring till att vargarna var försedda med halsband;

– Vargarna är utplacerade här. Två tillförlitliga vittnen har sett när vargarna släpptes från en bil, säger Nurminen till tidningen.

Reds. kommentar: Mycket knapphändiga uppgifter än så länge men mest troligt är att mer information framkommer senare.

Källa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110216277518_uu.shtml
 
UPPDATERAD 12.11.05: Uppgifter gör gällande att det inte var vargar som skrämt flickans häst utan att det rörde sig om hundar. Vi har dock inte lyckats finna några referenser eller källor till detta. Inte heller på den sida som presenterar kritiken finns några källor vilket hade varit behjälpligt.
 
UPPDATERAD 12.11.06 Tidningen Laitalan Sanomat skriver idag en dementi där en 26-årig kvinna intervjuas kring händelsen som hon säger är direkt felaktig – det var hundar, förvisso med halsband men absolut inga vargar.
 
UPPDATERAD 12.11.12 Tidningen Iltalehti.fi kommer nu med ytterligare en uppdatering kring händelsen. En av de inblandade, Kari Jalonen säger där att historien förvanskats under resans gång men att det sannolikt var vargar som skrämde hästen och inte några hundar. Hon var själv på platsen strax efter händelsen och kunde inte se några hundar och i trakten där det hände finns ingen som äger hundar av en sort som skulle gå att blanda samman med varg.
 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se