Flyttvargarna inne i Örebro län

Det vargpar som för en knapp vecka sedan sattes ut i Karlsborg har gått in i Örebro län cirka tre mil från utsläppsplatsen. Vargarnas vandring hålls fortfarande hemlig, rapporterar Svensk Jakt.

– Enligt de uppgifter jag fick under dagen har vargarna rört sig cirka tre mil från utsläppsplatsen, säger Ruona Burman, viltsamordnare på Naturvårdsverket.

Helt klart är att vargparet omgående vandrade in i Örebro län, men var vargarna nu befinner sig vill inte Naturvårdsverket berätta.

– I början av nästa vecka bestäms hur vi kommer att kommunicera de flyttade vargarnas rörelser i terrängen framöver, fortsätter Ruona Burman.

 

Redaktionens kommentar: Med uppgiften att vargarna gått in i Örebro län och färdats tre mil från utsläppsplatsen vid Karlsborg, innebär det att de är någonstans i, eller i närheten av, de röda cirklarna. Det beror på om de gått väst eller öst om sjön Unden. Helt klart är iallafall att de går norrut mot Laxå eller nordöstligt förbi Askersund och vidare mot Hallsberg och Kumla.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se