Förbund vill att rovdjurshandläggare omplaceras

Den lokala avdelningen av Svenska Jägareförbundet i Gävleborg har via brev till landshövdingen framfört skarp kritik mot en rovdjurshandläggare i länet. Lokalavdelningen förordar en omplacering av den aktuella tjänstemannen.

De 8 000 medlemmarna sägs stå bakom Jägareförbundet Gävleborgs skrivelse om missnöjet med rovdjurshandläggaren och att det inte finns något förtroende kvar. Upprinnelsen till detta sägs vara ett allmänt dåligt personligt bemötande och även dåliga framträdanden i media när det handlat om vargfrågor.

– Vi gjorde bedömningen att agerandet var riktigt mot våra medlemmar, säger Per Mellström, styrelseledamot i Jägareförbundet Gävleborg, till SVT Gävleborg.

 

Länsstyrelsen ser allvarligt på kravet

Aldrig tidigare har en rovdjurshandläggare fått så stark kritik. På länsstyrelsens personalavdelning ser de allvarligt på Jägareförbundets agerande.

– Hot och våld är något som förekommer för vår personal som ständigt kompetensutvecklas att hantera detta, säger Folke Foldmyhr, personalchef på länsstyrelsen, till SVT Gävleborg.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se