Fransk miljöminister vill ha jakt på varg

Den franska miljö- och energiministern, Ségolène Royal anser att det är dags för vargjakt efter att ha blivit uppmärksammad på problemen med djurhållningen i södra Frankrike.

Miljö- och energiminister, Ségolène Royal har efter att ha träffat lokala politiker från de vargdrabbade områdena i södra Frankrike uttalat stöd för jakt på varg. Ministern påpekar att vargpopulationen redan uppnått det antal man ansett som gynnsamt och att man därför genast bör se över möjligheterna till en mer utökad jakt.

Förra året tilläts jakt på 24 vargar under relativt strikta regler och förordningar. Möjligtvis bidrog dessa förordningar till att inte fler än 7 vargar fälldes. Angreppen på tamboskap, framförallt får har alltjämt fortsatt med oförminskad styrka. Kanske är det därför som man diskuterar möjligheten att fälla varg under ordinarie jakt samt att också öka kvoten till 30 individer.

Ministerns uttalande möts med viss förhoppning från djurhållande bönder och andra drabbade. Särskilt uppskattat tycks vara att politiker uttrycker att hänsyn främst skall tas till berörda.

 

Källa: http://www.ledauphine.com/hautes-alpes/2014/06/25/segolene-royal-considere-que-le-loup-est-desormais-en-sureffectif-joel-giraud-salue-un-tournant

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se