Fyra vargar angrep barn och höll by i skräck

Den amerikanske vargforskaren Will N Graves blev känd för en bredare allmänhet genom sin bok ”Wolves in Russia” (2007, ISBN 9781550593327), där han gick igenom och sammanställde tusentals statliga ryska dokument om vargförekomst och skador i dess kölvatten. Den här redogörelsen återfinns på sidan 87.

Vintern 1927 terroriserades byn Terenino av en vargflock på fyra individer. Vargarna var mycket djärva och helt orädda för människor.

Under nätterna tog de sig in i byn och dödade hundar, får, nötkreatur och hästar – både unga och gamla. Till sist hade vargarna dödat i stort sett varenda hund som hölls i utkanten av byn.

Men de attackerade också barnen och bet en pojke som fick allvarliga skador. Det var bara ren tur att han och de andra barnen blev undsatta och inte vargoffer.

Byborna fick söka hjälp hos den lokala jägarkåren –Myromskijs jaktunion – i närbelägna Vladimirskijregionen. Jägarna sköt vargarna till stor lättnad för byborna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wolves in Russia, 2007, ISBN 9781550593327

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se