Fyra vargrevir i Gästrikland

karta2-gs

Landskapet Gästrikland berörs av flera vargrevir. Observationer, spår och revirmarkeringar pekar mot sammanlagt fyra revir.

Observationer och spårtecken tyder nu på att Gästrikland berörs av fyra vargrevir. Bland innevånarna sprider sig nu oron inför den stundande föryngringsperioden. Om det blir föryngring i samtliga revir betyder det ett tillskott om minst 16 nya vargar.

Vargar som rör sig fullt synligt under dagen är något som nyligen gav upphov till ett stort antal rapporter. Två vargar fotograferades i Ockelbo förra veckan. De hade varit inne på flera gårdar och tomter i byn Ulvsta (passande namn. reds anm).

Länsstyrelsen har också funnit urin med löpblod längs elljusspåren vid Rönnåsen och man misstänker att ett vargpar bildat revir mellan Åmot och centrala Ockelbo.

– Vargparet rör sig mellan Åmot och Ockelbo. Löpblodet som hittades innebär att tiken löper. Vår hypotes är att det också i Lingbo har bildats ett nytt revir med ett vargpar, säger rovdjurshandläggare Sara Sundin till tidningen.

 

Källa: http://gd.se/nyheter/ockelbo/1.6879109-nya-vargrevir-i-ockelbo
Grafik: www.gastrikland.com
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se