Herde angripen av vargar, Sibirien

herde angripen av varg sibirien

Vargproblemen fortsätter i Sibirien trots pågående jaktkampanjer. En fåraherde såg ett angrepp och försökte skrämma bort vargarna. Han räddade sig genom att klättra upp i ett träd.

I östra Sibirien råder fortfarande ett kristillstånd vad beträffar varg. I Agin fortsätter vargarna att angripa tamboskap nära människors bosättningar. För en fårfarmare som bevittnade när 5 vargar gick till angrepp mot hans får höll det på att sluta olyckligt.

– Herden såg när vargarna gick till angrepp. Han sprang mot vargarna för att skrämma bort dem men de gick inte undan utan vände sig i stället mot honom. Han sprang till ett träd, klättrade upp och på så vis kom han undan, berättar Munko Naydanov företrädare för lantbrukare i området.

Enligt myndigheterna har flera angrepp på tamdjur registrerats. Längs floden vid Hoyto Agha har flera vargflockar observerats. Vissa av dem med upp till åtta individer.

Situationen är inte bättre i Sahyurty där attacker har registrerats vid 17 lantbruk. Sammanlagt har mer än 50 kor dödats. Experter påkallar försiktighet när man rör sig i skog och mark. De ser gärna att man också håller de lokala jägarna informerade om läget.

 

Källa: http://chita.rfn.ru/rnews.html?id=8609273
Källa: http://www.vesti.ru/doc.html?id=1015045
 
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se