Hoppande varg dödar avelsbagge, Mellerud

Hoppande varg fångad på video rumänien

En avelsbagge påträffades vargdödad på fredagsmorgonen i Mellerud. Länsstyrelsens besiktningsman befarar att vargen hoppat in i hagen.

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om ytterligare ett vargangrepp i Västra Götaland eller närmare bestämt Mellerud. Hagen där angreppet skedde hade enligt besiktningsmannen Göte Johansson, tre väl spända trådar som låg tillräckligt nära marken för att förhindra att vargen kryper under.

– Hagen har tre eltrådar och jag tror att vargen eller vargarna hoppat över stängslet. Tråden var neddragen på den platsen, så jag tror att vargen fastnade i tråden, säger länsstyrelsens besiktningsman, Göte Johansson.

Hagen höll två baggar men den ena sprängde stänglset och flydde från platsen vilket räddade hans liv.

Göte Johansson medger också att besättningar som omfattar mer än 150 djur, som denna, inte är särskilt lätta att skydda mot varg givet de arealer som krävs för ett fullvärdigt och parasitfritt bete.

– Det är inte lätt att hitta på någon förebyggande åtgärd när det rör sig om så stora arealer. Djurägaren har beslutat öppna fårstallet på nätterna, så att lammen kan gå in om de vill, säger Göte Johansson.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/avelsbagge-vargdodad-i-mellerud
Foto: Sekvens ur film av hoppande varg i Rumänien.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se