Hund angripen av varg i hundgård, Finland

hund angripen i hundgård finland

En varg tog sig in i en hundgård och attackerade hunden. Först några dagar senare upptäcktes svåra skador under hundens päls.

I mellersta västra Finland, Yli-Lesti angreps en hund natten mot måndag den 17 februari. Ägarna till hunden, Natalia och Jouni Heikkilä hörde hur hunden skällde. Natalia tittade ut för att se varför hunden skällde och såg då en varg hoppa ur hundgården. Att det var en varg är hon säker på då hon ursprungligen kommer från Ryska Karelen där vargar syns ofta.

Efter händelsen förlorade hunden aptiten vilket man först trodde var ett resultat av förstoppning. Ordinerade behandling hjälpte dock föga vilket ledde till en grundligare undersökning av hunden varpå man upptäckte en svår bitskada under den tjocka pälsen.

Vargens bett hade orsakat brott på revbenen som i sin tur tryckte mot tarmarna vilket orsakade de symptom hunden uppvisat. Efter att den infekterade bitskadan konstaterats ordinerades hunden antibiotika.

 

Källa: http://www.kp24.fi/uutiset/358367/Susi-puri-koiraa-Yli-Lestill%c3%a4
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se