Hund jagad av varg utanför Oslo, Norge

Allt oftare kommer det in rapporter om varg i Østmarka i Oslo. Två hundar har fallit offer för varg på kort tid i området.

Det var Arbeiderpartiets sekreterare Raymond Johansen som denna gång drabbades av varg. Raymond var under förra söndagen ute på promenad med sin hund Xavi.

– Jag går ofta en tur i det här området med hunden. Nu när det inte är koppeltvång får den ofta springa lös. Xavi sprang upp över en backe, men kom springande tillbaka i en rasande fart med vargen i hälarna. Den var inte mer än 20-30 meter efter, berättar Raymond Johansen för Dagbladet.no.

Johansen säger att han egentligen aldrig hann bli rädd innan han hann koppla hunden samtidigt som vargen sprang till skogs. I efterhand tycker han att händelsen var både fascinerande och skrämmande. Fortsättningsvis kommer han dock att hålla sin hund kopplad om han går i samma område.

Två hundar har trots allt blivit dödade i området. I mars dödades älghunden Wendy och ytterligare en icke namngiven älghund dödades  i samma område tidigare. Torbjørn Tveter vid Statens naturoppsyn säger att det troligen finns fler än en varg i området.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se