Hund räddade barn under vargattack

Shadow, en Rotweiler-korsning, räddade familjens tre barn vid en attack från två svältfödda vargar intill Fort Nelson, Kanada.

Det var tre dagar före jul och familjefadern Kyle Keays och hans vän Rod Barrie hade tagit de tre barnen, tre, tre och fyra år gamla, på en slädtur efter familjernas fyrhjulingar när plötsligt det bakre fordonet med barnens släde angreps av två vargar.

Hunden Shadow, en Rotweiler-korsning rusade då ut och attackerade vargarna medan mannen, som redan hunnit för långt ifrån den andra fyrhjulingen, körde till sin arbetsplats intill för att hämta ett gevär.

En av vargarna bet Shadow i sidan men hunden snurrade runt och fick grepp om vargens nos och käke. Under tiden striden pågick kunde fyrhjulingens förare och barnen rädda sig in i sin lastbil som stod uppställd intill.

Lastbilen användes sedan för att mota tillbaka vargarna mot skogen.

Kyle Keays far till barnen och ägare till hunden Shadow spårade upp vargarna och sköt dem. Båda vargarna var utmärglade.

Tidigare samma månad attackerades hundar vid tre olika tillfällen av vargar intill Prince Rupert. En hund av rasen Malteser dog.

 

Läs hela artikeln på Canada.com.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se