Hund vargtagen och uppäten, Finland

hund vargtagen och uppäten finland

I slutet av augusti dödades en jakthund av varg i närheten av Venesjärvi norr om Åbo. Spårhund tillkallades och efter en stunds letande återfanns resterna av hunden.

Den finska tidningen Satkunnan Kansa rapporterar om en vargtagen jakthund i närheten av Venesjärvi inte långt från kusten mot Östersjön. Hunden lär ha angripits kort efter att den släppts för jakt. Vid tillfället för angreppet hade ägaren förlorat kontakt med hundens GPS-halsband.

Trots idogt sökande efter hunden kunde inte jägarna själv finna den utan det var först när en särskild spårhund anslöt som resterna efter hunden återfanns. Enligt uppgifter till tidningen och bilder på den döda hunden var stora delar uppätna bortsett från pälsen och grövre ben.

Jakthunden var för övrigt meriterad vid flera prov.

Uppgifter om att två vargar observerats längs väg 23 framkommer också i artikeln samt att personal från ansvarig myndighet besökt området för vidare efterforskning i ärendet.

 

Källa: http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194838265170/artikkeli/sudet+soivat+metsastyskoiran+kankaanpaassa.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se