Ingen licensjakt på varg i vinter

Två euroasiatiska vargar

Det blir ingen licensjakt på varg i vinter. Regeringen gör ett uppehåll i licensjakten, men utökar möjligheterna till skyddsjakt på problemvargar, eller grupper av vargar. Dessutom tar regeringen tillfälligt bort taket på högst 210 vargar i Sverige. Det framgår av regeringens svar till EU-kommissionen på deras kritik mot den svenska licensjakten på varg.

Det kan vara på sin plats att i anslutning till detta läsa följande artiklar som Vargfakta producerat:

Den första artikeln skrevs tidigt denna sommar men det verkar som om den visade sig dra rätt slutsatser. Den andra artikeln eller beräkningen kan man väl anta stämma ganska bra givet vad som sägs från regeringen om att tillfälligt ta bort taket om 210 vargar. Den tredej artikeln är intressant för att den belyser några av konsekvenserna av en större stam än 210 djur. Och sist men inte minst, lär er vad en föryngring är och hur den totala populationen utvecklar sig.

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se