Jägarförbundet i nya överläggningar med EU

Idag har representanter för Svenska Jägareförbundet återigen mött Janez Potocnik, EU-kommissionär med ansvar för rovdjursfrågor, i Bryssel. Det meddelar Svensk Jakt i sin nätupplaga.

Tillsammans med jägarkollegor från andra EU-länder beskrev de svenska jägarna de ökande problemen och förslag på den svenska rovdjursförvaltningen.

– Vi framförde att man i Bryssel måste visa förståelse för de som bor nära vargar och drabbas av vargens närvaro, annars har rovdjursförvaltningen inte en chans, säger Jägareförbundets ordförande Torsten Mörner, som fanns med i den uppvaktande delegationen.

Samtidigt passade man på att informera om den svenska vargstammens ökning, trots två år av licensjakt och att den genetiska situationen är på väg att lösas.

 

150 vargar – och licensjakt

Svenska Jägareförbundet anser att en vargstam på 150 djur är tillräckligt i Sverige. Man vill också ha tillbaka licensjakten.

– Vi hoppas att vårt möte bidrog till att ge beslutsfattarna i Bryssel en bild av vargsituationen i Sverige och den frustration som vi känner när vi inte själva får besluta om en alltmer akut situation, tillägger Torsten Mörner.

Från Svenska Jägareförbundet deltog förbundsordförande Torsten Mörner, Torbjörn Larsson, länsordförande Västmanland, Thomas Björklund, länsordförande Dalarna, Lennart Johannesson, länsordförande Värmland, Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig jaktvårdskonsulent samt Anders Grahn, ansvarig för samhällskontakter på Jägareförbundet.

Också med på bilden är Lauri Kontro, Finska Jägareförbundet (längst till vänster) och Janez Potocnik (fyra från vänster).

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se