Jämthund angripen av varg, Lillhärdal

jämthund angripen av varg lillhärdal

Älgjakten pågår för fullt i Sverige och med den uppstår situationer mellan varg och hund. Under fredagen angreps ytterligare en älghund. Denna gång i Lillhärdal, Jämtland.

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om ytterligare en angripen hund denna helg. I Jämtlands Län söder om Lillhärdal angreps en jämthund under fredagen. De attackerande vargarna kommer förmodligen från Tandsjöreviret.

Hundförare Christer Hansson såg märkliga rörelser på sin pejlt och förstod vad som var i görningen varför han sprang mot hunden samtidigt som han avlossade flera skott i luften. Ytterligare skott avlossades från en passkytt i syfte att skrämma vargarna.

Hansson lyckades ta sig till hunden innan den skadats allvarligt. Bett i bakre delen på hunden fick dock till följd att veterinär fick uppsökas. Såren syddes och dränage sattes in tillsammans med antibiotika.

En längre radiointervju med Christer Hansson finns att lyssna på under länken nedan.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/berattar-om-attacken-pa-dexter

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se