Kanotist i dödskamp med svältfödd varg

En manlig kanotists dödskamp med en utsvulten varg får nu nationalparksanställda att varna för att folk tar för lätt på vargens farlighet.

Det var i juli som den vältränade kanotisten satte upp sitt tält längs en flodbädd på Andersson Islands, British Columbia, Kanada.

Plötsligt hoppade en vargtik ut ur det närliggande buskaget och angrep. Kanotisten kämpade emot och mottog svåra bett i ett ben och i händerna efter att han försökt bryta upp vargens käke för att avvärja attacken.

Till slut lyckades kanotisten släpa sig mot sin kajak där han hade en kniv att försvara sig med. Efter ett antal svåra hugg i nacken och bröstet gav sig den blödande vargen av och in bland träden.

Kanotistens händer var så svårt skadade att han inte kunde paddla utan kallade istället på den kanadensiska kustbevakningen genom radion.

Vargen återfanns senare och testades för rabies men det fanns ingen. Vargens vikt var endast 25 kg. Den var helt klart utsvulten.

Enligt James Zucchelli, nationalparkspolis i Bella Coola Valley var det en fullskalig vargattack med kanotisten som tilltänkt byte, och han kommer därför att utöka information om vikten av att inte mata vilda djur och att se till att hålla dem ifrån sig. Många underskattar dess farlighet.

Sju år tidigare inträffade en liknande attack i närheten då en man sov utomhus i sovsäck på Vargas Island, Clayoquot Sound. Han överlevde men fick sys med över 50 stygn i huvudet. Två unga vargar sköts. De hade tidigare matats av turister och blivit närgångna.

 

Läs artikeln från The Vancouver Sun.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se