Kraftiga protester mot vargens skador, Frankrike

demonstration mot varg frankrike

Franska fårbönder ser med förtvivlan hur deras verksamhet raseras till följd av vargens närvaro. På franskt vis protesterade cirka 300 bönder mot vargens omfattande skador i södra Frankrike.

Runt 300 fårbönder slöt upp i en demonstration för att visa sitt missnöje med nuvarande vargsituation i södra Frankrikes alper. Enligt uppgift från berörda sker angrepp numera dagligen och förlusterna är betydande. Anledningen till just denna protest är det omfattande angrepp som skedde för en tid sedan där 98 får dödades vid ett och samma tillfälle.

Likt andra demonstrationer i Frankrike inom jordbrukssektorn används inte bara plakat, banderoller och slagord utan också betor, dynga och mjölk för att nå fram med sina budskap. Bönderna hade således plockat med sig några rivna får från de senaste attackerna som lämnades vid den lokala miljöorganisationens kontor.

Miljöorganisationer i Frankrike är precis som i övriga världen helt emot alla former av jakt och begränsningar av vargpopulationer vilket naturligtvis leder till konflikter med de som drabbas. Bönderna nöjde sig därför inte med de döda fåren utan kastade även ett stort antal ägg mot miljöorganisationens fönster.

demonstration mot varg ägg frankrike

 

Källa: http://www.dici.fm/actu/2013/11/08/hautes-alpes-les-bonnets-noirs-manifestent-contre-le-loup-gap

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se