Kvinna fick akutvård efter vargmöte, Tyskland

kvinna fick akutvård efter vargmöte tyskland

En 59-årig kvinna mötte en flock om sju vargar under sin hundpromenad i Kreis Lüneburg. Mötet och de förföljande vargarna blev för mycket för kvinnan som sedemera behandlades av akutläkare.

I ett skogsområdet utanför Kreis Lüneburg, Tyskland promenerade en 59-kvinna med sina två retrievers, fredagen 8 februari. Plötsligt, som från ingenstans dyker inte mindre än sju (7) vargar upp och rör sig mot kvinnan och hennes hundar. Vargarna visade, enligt den rapport som sammanställdes inga tendenser på att vilja flytta på sig eller ge sig av.

Kvinnan vänder naturligtvis och går från platsen. Vargarna slår genast följe och är inte längre bort från kvinnan och hundarna än några meter. Ungefär då uppger kvinnan att hon erfor ”ren skräck”. Hon börjar därför skrika för full hals tills dess hon blir hes. Vargarna gör fortfarande ingen ansats att avbryta sitt förföljande vilket omnämns i rapporten som att de inte alls uppvisade den ”omtalade skyggheten”.

Efter en halvtimme av konfrontation och flykt ger sig så vargflocken av. Kvinnan tar sig då till sin bil tillsammans med hundarna och kör hem. Där uppmärksammar hennes granne att allt inte står rätt till, att kvinnan varit med om något obehagligt och var mycket skrämd.

En ambulans tillkallas till platsen där personalen kunde konstatera att kvinnan befann sig i ett chocktillstånd.

 

 

Källa: http://www.jaegermagazin.de/aktuelles/detail.php?objectID=5438&class=62

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se