Kvinna förföljd av varg, Örebro

kvinna förföljd av varg örebro

Vargaktiviteterna nordväst om Örebro fortsätter. På fredagskvällen fick en kvinna följe av en varg från stallet hem till staketet.

Den närgångna vargen fotograferades strax utanför Catharina Lindkvists staket runt huset. Där stannade den efter att ha förföljt Catharina från stallet i närheten av boningshuset.

Lindkvist upptäckte vargen när hon var på väg hem. Något rörde sig i mörkret varpå hon lyste med sin ficklampa och fick då syn på djuret som hon först trodde var en hund. När djuret kom närmare kunde hon dock se att det rörde sig om en varg och inte en hund.

– När jag insåg att den går mot mig tänkte jag: Vad i helvete!

Catharina ringer då sin man som befann sig inne i huset samtidigt som hon med raska steg går mot ytterdörren. Till hennes förvåning ökade då vargen på steglängden och började trava efter.

– Då sprang jag. Posten jag hade i handen flög all världens väg och jag tog mig in mot huset och stängde grinden bakom mig. Jag var livrädd. Vargen stannade fyra meter från staketet och stod där. Alldeles stilla, berättar hon för Nerikes Allehanda.

Lindkvists make kom också ut och kunde bevittna vargen. De tog då flera bilder innan vargen lommade iväg mot grannhuset.

Grannen förvarnades via telefon och mötte upp vargen på gårdsplanen och försökte få den att bege sig därifrån genom att göra utfall och skrämma den. Särskilt rädd verkade den dock inte vara då den inte dock vidare notis av det hotfulla uppträdandet. Till slut gav din sig dock iväg in i skogen.

 

Källa: http://na.se/nyheter/orebro/1.1995499-har-forfoljer-vargen-cathrin-anda-till-staketet

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se