Kvinna med hund flydde varg, Bollebygd

kvinna flydde varg bollebygd

En ung kvinna på promenad med sin hund tog sin tillflykt in i en förbipasserande bil för att undkomma vargen som var inne i Bollebygd på förmiddagen.

Zandra Björkroth var på promenad med sin hund vid lunchtid i Bollebygd. Hunden, en Jack Russel betedde sig efter en stund lite underligt, reste ragg och verkade orolig. Att hundar reagerar kraftigt på doften av varg är ganska vanligt. De känner av att något utöver det vanliga är i närheten. Är man däremot inte medveten, förberedd på att varg kan förekomma som Björkroth, är det svårt att tyda hundens reaktion.

– Jag gick med hörlurar och reagerade inte först, men så såg jag en kvinna i en bil som viftade åt mig och skrek något. Jag och den andra hundägaren började titta oss omkring och såg vargen dricka vatten i ån. Ett rådjur som legat och solat flög upp när vargen kom. Vi lyfte upp våra hundar och började gå bort från den, men då kom den åt vårt håll, säger Zandra till Borås Tidning.

Eftersom rovdjuret följde efter dem såg de sig nödgade att ta sin tillflykt till en förbipasserande bil.

– Det var overkligt, säger Zandra Björkroth. Jag hade vargen precis utanför bilrutan.

Vargen bevittnades på flera andra platser i Bollebygd och från länsstyrelsens håll tror man att det rör sig om samma djur som sågs i Borås häromdagen.

 

Källa: http://www.bt.se/nyheter/bollebygd/zandra-fick-fly-fran-vargen%283720269%29.gm
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se