Kvinna och kopplad hund flydde Rialavarg

Kvinna flydde rialavarg

En kvinna på promenad med sin kopplade hund tvingade fly undan en angripande varg som sedan cirklade runt den byggnad hon tagit skydd i.

Vargen, eller vargarna i Riala visar ett osunt intresse för människor med hund. På Valborgsmässoafton vid 19-tiden rastade Mona Segerstam sin hund i koppel längs en skogsväg norr om Riala.

Mona berättar att hunden markerade under promenaden genom skogen men att hon tänkte att det förmodligen var rådjur eller vildsvin som gjorde att hunden reagerade. Att det i stället var varg skulle hon snart upptäcka.

– Min hund kastade sig plötsligt åt höger och tittade snett till vänster. Då kom vargen farande bakifrån och strök förbi mitt vänstra ben. Så snodde den runt, vände och kom emot oss. Först fokuserade den på hunden men sedan riktade den fokus mot mig, berättar Mona för tidningen Jakt & Jägare.

Vargen hade smugit sig på Mona och hennes kopplade hund bakifrån innan den bestämde sig för att gå till attack. När vargen missat hunden bromsade den in ett par tre meter framför dem varpå den vände fokus mot Mona och inte hunden.

– Först var den fokuserad på hunden. Sedan gick den allt mer över och vände fokus mot mig. Det var då jag förstod att jag måste göra något. Jag blåste upp mig så gått jag kunde och började skrika, men den stod kvar i alla fall. Om jag tog ett steg tillbaka kom den emot oss igen, så jag var tvingen att stå stilla, förklarar Geenies matte.

Ett ställningskrig mellan Mona, hennes kopplade hund och vargen utkämpas därefter. Mona skriker och blåser upp sig för att få vargen på flykt men inget hjälper och Monas röst börjar svika. Då bestämmer hon sig för att själv gå till ”angrepp” mot vargen genom att ta några bestämda steg mot den.

Till slut viker så vargen av och Mona kan ta sig från platsen men hon är inte beredd att gå hela vägen hem utan söker skydd i en gammal sågbyggnad medan hon väntar på sin svärson som hon ringt.

Vargen var vid det här laget försvunnen men väl inne i byggnaden upptäcker hon vargen utanför som cirklar sökande runt huset. Hunden markerar när vargen befinner sig utom synhåll.

Mona avslutar med att hon tänker beväpna sig efter denna ”nära döden-upplevelse”.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/hon-tvingades-fly-fran-rialavargen
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se