Kvinna svårt biten av boskapsvaktande hundar, Frankrike

928px-Great_Pyrenees_sitting

En 35-årig kvinna blev i måndags svårt biten av två boskapsvaktande hundar. Kvinnan flögs med helikopter till sjukhuset i Saint-Jean-de-Maurienne.

Under en vandring i Vanoise Park, Termignon i Frankrike i måndags kom en 35-årig kvinna i närheten av tre får. Den lilla gruppen får befann sig en bit i från den övriga flocken vilket skulle visa sig förödande för kvinnan som plötsligt anfölls av två boskapsvaktande Pyrenéerhundar.

Den ena av de två hundarna inledde attacken genom att bita kvinnan i vaden vilket fällde henne till marken. Väl nere fortsatte hundarna att bita kvinnan i ryggen, på axlarna och i baken. Kvinnan gjorde motstånd och lyckades efter en stund göra sig fri från sina angripare. Därefter tog sig kvinnan till en befintlig stuga längs vandringsleden där några parkvakter lyckligtvis fanns till hands.

Vakterna tillkallade ambulanshelikopter som förde kvinnan till sjukhuset i Saint-Jean-de Maurienne.

– De där hundarna var det värsta jag varit med om i hela mitt liv, berättar hon ett dygn senare för tidningen Le Dauphine.

Helena, kvinnan är fortfarande skakade av upplevelsen som skedde såväl oväntat som väldigt hastigt.

– Jag kom runt ett hörn på vandringsleden och där stod tre svarta får, en bit i från den övriga flocken. Jag tittade på fåren och tänkte att de påminde om de min farmor brukade ha. Sedan kom hundarna och allt skedde mycket snabbt.

– Jag trodde faktiskt att min sista stund var kommen. Jag skrek allt jag orkade, de bet mig i axlarna och i ändan, allt gick mycket fort.

 

Källa: http://www.ledauphine.com/savoie/2013/08/20/la-vicitime-des-patous-temoigne
http://www.ledauphine.com/savoie/2013/08/19/une-raodonneuse-mordue-par-deux-patous
Foto: Commons Wikimedia
 
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se