Kvinna uppges ha blivit angripen av varg, Kanada

kvinna angripen av varg kanada

En kvinna i Kanada uppger att hon blivit angripen av en varg då hon stannat längs Highway 6 vid Grand Rapids. Vargen skall ha bitit kvinnan i halsen men sedan släppt taget.

Enligt CTV Winnipeg News har en kvinna uppgivit att hon blivit attackerad av en varg längs Highway 6. Kvinnan, Dawn Hepp var på väg från Thompson till Ashern då hon stannade till norr om Grand Rapids för att hjälpa en annan bilist som tydligen hade problem.

– Vargen anföll och bet tag i min hals. Vargens gap var vidöppet och grep om hela min hals, säger Hepp i intervjun med CTV.

I intervjun visas bilder på kvinnans hals med bitmärken på båda sidor. Bilderna togs i samband med att hon behandlades på sjukhus efter incidenten. Hålen efter tänderna skall ha varit ganska djupa men något större blodvite hade inte uppstått vilket möjligen kan förklaras med att inga större kärl skadades.

– Det var en kanadensisk varg (Timber Wolf). Den var ungefär 6 fot 2 tum lång (190 cm), stort huvud, långa ben och en yvig svans, fortsätter Hepp.

Dawn hanterade situationen med lugn vilket måste betraktas som lite ovanligt.

– Jag gjorde inget motstånd, hade händern längs sidan. Jag skrek inte heller, kunde inte skrika.

Hepp berättar att hennes pappa lärt henne under hennes uppväxt på landet att alltid bibehålla lugnet vid närkontakt med vilda djur.

Vad som fick vargen att släppa taget framgår inte av berättelsen men ur ett historiskt perspektiv är det inte alls ovanligt att angrepp inte fullbordas när det kommer till just människor. Läs mer om detta under Människor angripna av varg.

Dawn behandlades för sina skador på ett sjukhus i Ashern där hon fick ett stort antal sprutor (reds anm. troligtvis antibiotika).

Ken Rebizant, från Manitoba Conservation säger att händelsen är mycket ovanlig men att de ständigt och jämt informerar om ”vikten av att hålla sig på behörigt avstånd från vargar”. Ännu en ovanlig incident inträffade för inte så länge sedan då en varg anföll en man som kom körande på en snöskoter i Alaska.

Enligt uppgift finns cirka 4 000 vargar i regionen.

 

Källa: http://winnipeg.ctvnews.ca/woman-says-timber-wolf-attacked-her-while-she-was-near-side-of-road-helping-motorist-1.1197811
Källa: http://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/story/2013/03/18/mb-wolf-attack-dawn-hepp-manitoba.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se