Far och son uppätna av vargar i North Dakota

En far och hans son blev brutalt överfallna och uppätna av vargar på en gård utanför New Rockford. Det meddelade tidningen Saint Paul Daily Globe den 8 mars 1888.

“New Rockford, Dakota, 7 mars (1888). Vi har precis nåtts av nyheten att en far och hans son, som bott nordost om staden, under gårdagen förintades av vargar. De två olycksaliga männen hade gått en bit från huset mot en höstack där de skulle skyffla en gångväg. Plötsligt blev de omringade av en vargflock som praktiskt taget åt dem levande.

Frun i huset (som höll i familjens spädbarn) såg den fasansfulla scenen från ett av fönstren, men kunde inte göra någonting för att hjälpa männen.

Efter att vargarna slukat varenda bit kött från männen gav sig odjuren först på huset men retirerade så småningom upp i bergen. Vid den efterföljande undersökningen hittades bara benrester av maken och sonen. Familjens namn var Olson. Vargarna är just nu fler och farligare än någonsin tidigare i North Dakota.”

 

 

Källa: Saint Paul Daily Globe, Mars 8, 1888 genom Wolf Attacks on humans, T R Mader 1995.

Bilden: Familj och grannar fotograferade på en farm i North Dakota, ca 1890. (Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.)

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se