Mamma i Fuxin avvärjde vargattack mot sina döttrar

Den 28 oktober 1992 rapporterade den ryska dagstidningen Moskvatribunen att en en kinesisk mor avvärjt en vargattack mot sig själv och sina två döttrar.

Uppgiften på sidan 3 i Moskvatribunen om moderns kamp mot vargen kom från den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua och publicerades även i lokaltidningen i Fuxin, norra Kina.

Mamman, Wu Jing, blev varse vargattacken mot de två döttrarna, tre och sex år gamla, på gården där de bodde. Med endast en skära (ett redskap med vilket hon skar bönstjälkar) kastade hon sig över vargen och en våldsam kamp följde.

Wu Jing högg vargen upprepade gånger med skäran men vargen behöll sitt grepp om modern och bet henne svårt, bland annat i halsen. En herde som uppehöll sig i närheten hörde skriken och lyckades så småningom skrämma vargen på flykten, men vid det laget hade både mor och döttrar mottagit svåra bett över hela kroppen.

I artikeln i Fuxin-tidningen framgick att familjen inte hade råd med läkarvård, men läsarna ställde upp med donationer och lyckades få ihop motsvarande 25 000 kronor till den modiga mamman och hennes döttrar.

 

Källa: Wolves in Russia, Will N Graves (2007, ISBN 9781550593327), sidan 98.

 

Den amerikanske vargforskaren Will N Graves blev känd för en bredare allmänhet genom sin bok ”Wolves in Russia” (2007, ISBN 9781550593327), där han gick igenom och sammanställde tusentals statliga ryska dokument om vargförekomst och skador i dess kölvatten.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se