Man biten av varg norr om Moskva, Ryssland

man biten av varg norr om moskva

Rysk media rapporterar om ännu ett vargangrepp mot människor. Angreppet skedde i slutet av januari drygt 20 mil norr om Moskva.

Fall med rabiessmittade vargar ser ut att ha ökat i omfattning inom vargens östra utbredningsområde. Med smittan ökar också risken för angrepp mot människor vilket en man i Bezhetsky-regionen, norr om Moskva fick erfara i slutet av januari.

Rysk media rapportera om Nikolay Mihaylov som utan förvarning angreps av en varg på sin gård då han just gått ut. Vargen angrep bakifrån och Nikolay trodde först att det var en hund vilket oftast verkar vara den första tanke som slår en under ett angrepp.

Vargens aggressivitet tilltog efter den första attacken och nu siktade den mot Nikolay ansikte. Nikolays rop på hjälp hade lyckligtvis hörts och flera personer kom till undsättning. En av dem, Igor Vizhutkin hade med sig en pistol med vilken han lyckades skjuta vargen.

Offret kunde därefter skickas till sjukhus där såren syddes i hop och behandling mot rabies förmodligen sattes in. Veterinär konstaterade efter test av kadavret att viruset fanns.

Vittnen till angreppet berättar för tidningen att vargen sprungit runt i byn under natten vilket resulterat i att samtliga hundar skällt frenetiskt. Spår efter vargen hittades alldeles invid hus och man befarar att det finns fler än en varg i området kring byn.

 

Källa: http://www.karavan.tver.ru/gazeta/7228
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se