Mindre sällskapshund misstänkt vargtagen, Skåne

mindre sällskapshund misstänkt vargtagen skåne

Ystad Allehanda rapportera om en mindre sällskapshund som under en promenad togs av två hunddjur. Hunden hittades sedan delvis uppäten. Länsstyrelsen har inte visat något intresse för händelsen.

Vargobsvervationer i Skåne hör inte längre till det ovanliga. Efter de omfattande angreppen, där ett hundratal får dödades i trakterna av Kivik är det förvånande att inte länsstyrelsens personal visar större intresse för observationer som rapporteras in.

Måndagen före påsk var Marie Lundberg ute på promenad med sina två mindre sällskapshundar. Plötsligt skall två hunddjur har sprungit förbi ett stycke bakom Peppingeprodukter varpå de tog en av hundarna. Hon sprang efter och lyste med sin ficklampa på djuren som till slut släppte bytet.

– En jägare kom hit och tittade dagen efter och sade att det inte var rävspår utan troligen varg. De hade ätit svans och hans bakdel och bitit honom över rygg och nacke, så som vargen gör, säger hon till Ystads Allehanda.

Och när hon nu går ut med sin hund nu märker hon att han beter sig annorlunda. Hon tror kanske att vargarna är kvar.

– Med tanke på hans beteende är där något, säger Marie Lundberg som upprepade gånger säger att hon har mejlat till länsstyrelsen utan att få något svar.

Christel Larsson, Peppinge såg från sitt köksfönster några dagar senare något som såg misstänkt ut som en varg.

– Ett stort djur hoppade förbi. Det var ingen hund, säger Christel Larsson.

Och flera boende i området säger sig också ha sett varg men länsstyrelsen lyser med sin frånvaro enligt uppgift. Med tanke på deras hantering av angreppen vid Ravlunda, där de förklarade med säkerhet att det rörde sig om en hund, som senare via DNA-analys visade sig vara en varg, borde de kanske vara lite mer uppmärksamma och ödmjuka inför uppgiften.

 

Källa: http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1858471/Fler-har-sett-varg.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se