Minst fyra omkomna i Afghanska vargattacker

Steve Newman / Universal Press Syndicate, 27 mars 2005. Minst fyra människor har dödats i vargattacker under en av årtiondets hårdaste vintrar i Afghanistan.

Decenniets snörikaste vinter har fått Afghanistans vargar att söka sig mot bebyggda trakter och angripit människor i sin jakt på föda. Minst fyra personer har fått sätta livet till i vargattacker.

I byn Nakia i Paktia-provinsen har man nyligen tagit hand om kvarlevor och söndertuggade kläder efter två bybor som var på väg till grannsamhället. I den närliggande Khost-provinsen har ytterligare två människor gått åt på samma sätt.

Även byarnas många hundar har fått sätta livet till under vargavinterns slutskede.

Den första rapporten om angreppen sändes ut av Afghanska nyhetsbyrån Bakhter News Agency (BNA) som även rapporterade att 22 ytterligare människor blivit bitna, dock ej dödligt, under vinterns vargattacker. Dessa attacker ska också ha skett i Pakhtiaprovinsen nära den Pakistanska gränsen. Uppgifter om detta kan eventuellt ligga kvar på www.newkerala.com men finns också återgivna i Will N Graves bok Wolves in Russia (sidan 216, not 10)

Se originalartikel enligt bilden ovan.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se