Misstänkt skadad varg utanför Hallstahammar

Strax efter lunch fick polisen i Hallstahammar uppgifter om att en varg rörde sig öster om samhället. Lite senare kom uppgifter om att en haltande varg setts vid Svedvi.

Polisen i Hallstahammar fick uppgifter om att en varg rörde sig öster om samhället strax efter lunch på onsdagen. Lite senare inkom ytterligare uppgifter om att en haltande varg observerats vid Svedvi. En polispatrull och personal från länsstyrelsen undersökte platserna och kunde konstatera att det med stor sannolikhet rörde sig om ett och samma rovdjur.

Något utförligt eftersök efter den misstänkt skadade vargen kunde inte göras då det börjat bli mörkt. Nya försök kommer dock att göras under torsdagen.

– Läget är fryst, eftersökningen fortsätter imorgon när det blir ljust, säger Martina Saghamre till tidningen.

Till tidningen hörde också en läsare av sig och berättade att hon blivit varnad för att gå ut med hunden. Varningen kom från länsstyrelsens personal.

– Det kan vara klokt att åtminstone hålla hundarna kopplade, säger Martina Saghamre vid polisen.

 

Källa:

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1932283-misstankt-haltande-varg-utanfor-hallstahammar

 

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se