Möjlig vargobservation i Oxelösund, Södermanlands Län

Ett vittne uppger för lokala medier att hon sett en varg jaga rådjur i Oxelösund, Södermanland. Länsstyrelsen är informerad.

Södermanland är sällan aktuellt när det kommer till vargobservationer men uppgifter till lokala media gör gällande att en vuxen varg setts i Oxelösund. Observationen gjordes då vargen jagade ett par rådjur.

– Först kom två rådjur skuttande i skogsdungen, och det var ju inget konstigt med det. Men efter två minuter kom en varg sättandes efter dem, berättar Yvonne Rigelstål, som bor i Inskogen i Oxelösund för tidningen Södermanlands Nyheter.

Enligt Yvonne är det flera personer som sett varg under hösten i området. Länsstyrelsen har dock inte lyckats bekräfta observationerna men säger samtidigt att det kan vara bra information för dem med hundar eller får som då kan hålla ett extra öga på sina djur.

Yvonne är dock helt säker på att det var en varg hon såg. Dels kom den tyst efter (hundar som jagar djur brukar göra det med skall) och även storleken var avgörande för hennes slutsats om att det var en varg.

viaVarg kan ha setts i Oxelösund – Oxelösund – www.sn.se.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se