Mötte orädd varg i motionsspåret

– Trots att jag skrek och tjoade stannade inte vargen, berättar Christer Andersson efter att ha mött Gråben i motionsspåret i Annelund, Säffle.

Christer Andersson och hans familj var på den sedvanliga kvällspromenaden med finnstövaren Darren när plötsligt alla rutiner bröts.

– Det finns en lång raksträcka på spåret och när vi kommer fram dit fick vi se vargen som lugnt kommer vandrande rakt emot oss. Hunden blev ju vansinnig och började skälla som en besatt. Det bekom inte vargen någonting utan den fortsatte rakt mot oss, berättar Christer Andersson för tidningen Jakt & Jägare.

Christer började skrika och vifta men det hjälpte föga.

– Den var totalt orädd. Det var först när jag fick tag på en stör som låg i dikeskanten och började skrika och slå med den i träden och samtidigt gå mot vargen som den till slut stannade upp och gick in i skogen, berättar Christer.

Christers fru vill nu inte längre gå ut med hunden. Vargen visade ju ingen rädsla överhuvudtaget.

– Om vargen inte går undan för tre vuxna människor och en skällande hund, vad hade då hänt om någon, kanske ett barn, blivit rädd och vänt om och börjat springa därifrån? säger Christer Andersson.

 

Så här beskrev Rovdjursföreningen samma nyhet i lördags. Rubriken tycks anspela på humor, att det är roligt att människor möter varg i motionsspåret.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se