Mötte stor varg under hundpromenad, Dalarna

varghojder_640px1

Hundpromenader där det finns varg leder inte sällan till ofrivilliga möten. Yvonne Heij mötte en stor varg när hon gick sin lunchpromenad med Bordercollien Diesel.

Dalarnas Tidning rapporterar om ännu en närkontakt med varg. Och precis som många gånger tidigare är det under promenader med hund som kontakten sker. Yvonne säger till tidningen att hon inte har något emot varg i största allmänhet men att måndagens möte var i ”häftigaste laget”.

– Vargen gick emot oss och var väl då cirka åtta meter bort. Jag tänkte på vad som kunde hända hunden, som hela tiden vrålade och skällde av rädsla, säger Yvonne till Dalarnas Tidning.

Mötet skedde längs stora vägen i hembyn Saxdalen. Bordercolliens intresse för lukterna kring vägen var större än vanligt vilket Yvonne reagerade på. När så hunden plötsligt skrek till hade de passerat vargen som Yvonne upptäckte när hon vände sig om.

Vargen vände sig mot dem samtidigt som den kom upp ur diket.

– Jag skrek och Diesel fortsatte att närmast vråla. Det fick vargen, som var stor, att vända men sedan återigen komma emot oss. Två-tre gånger försökte den komma emot oss innan jag lyckades få den att vända in i skogen.

Promenaden avbröts där och då och Yvonne liftade hem med en förbipasserande bil. Yvonne reagerade precis som så många andra som haft närkontakt med varg just på vargens storlek.

– Jag blev helt enkelt så skakad att jag inte kunde gå vidare. Det känns obehagligt när man kommer så nära en varg och ser hur stora de är, säger hon till tidningen.

Redaktionens kommentar: Illustrationen ovan redovisar storleksförhållandet mellan medellånga människor och de tre vargar som förekommer i Europa.

 

Källa: http://www.dt.se/dalarna/ludvika/vargmote-under-lunchpromenad
 

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se